Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pazarlama iletişimi de teknolojiyi takip etmeye başlamıştır. Özellikle internetin pazarlama alanına kattığı unsurlarla birlikte firmalar tüm pazarlama faaliyetlerini internet üzerinden yapmaya başlamışlardır. İnternet, normalde birden fazla kullanıcının bilgiye hızlı erişimini sağlamak için geliştirilmiş bir teknolojidir. İnsanların günün herhangi bir saatinde internete erişebilmeleri ve aynı anda etkileşimde bulunabilmeleri nedeniyle İnternet pazarlama için değer kazanmıştır.

İnternet Pazarlaması ve Ölçülebilirlik

Ayrıca web sitelerinin her türlü reklam çalışmalarını gösterebilmesi bu alanları cazip kılan sebeplerden biridir. Günümüzde interneti kullanarak pazarlama yapma oranı oldukça artmıştır. Hatta neredeyse eski pazarlama tekniklerinin terk edilmek üzere olduğunu söyleyebiliriz. İnternet, pazarlama alanında da ölçüm tekniklerini hızlandırmıştır. Şirketler, pazarladıkları ürünlerle ilgili tüketicilerin düşünce ve davranışlarını hızlı bir şekilde ölçebilmekte ve kesin sonuçlar elde edebilmektedir.

Şirketler artık e-pazarlama tekniklerini uygulamaya daha fazla önem veriyor. Firmalar bu sitelerden interaktif ilişkiler kurarak daha hızlı, daha ucuz ve daha doğru sonuçlar alabilirler. Bu alanları kullanmak için firmalar öncelikle kendi web sitelerini kaynak olarak kullanırlar. Burada ürün ve hizmetlerini hem görsel hem de açıklamalı olarak sunarlar ve müşterilerine çeşitli kolaylıklar da sağlayabilirler. Arama motorunda anahtar kelimelerle doğal arama seçenekleri arasındadır.

Firmalar her ürün ve hizmet için farklı web siteleri kurarak burada satabilirler. Bunların dışında firmaların e-pazarlama alanında yapabilecekleri faaliyetler şu şekilde devam etmektedir. Çevrimiçi ve mobil kanalları kullanırlar. Diğer web siteleri ve reklam ortaklıkları ile ilgili programlar geliştirebilirler.